BuurtSchoolThuis Show - het Cultuurproject Architectuur van OBS De Wilgenhoekmaandag 31 januari 2011

3, 2, 1, Start!!!


WAAR OP SCHOOL IS DIT?Jippie! Vandaag is de aftrap van de BST-show. Het cultuurproject van de Wilgenhoek. Drie weken lang is er op de Wilgenhoek van alles te beleven en te leren over architectuur. Er zijn super leuke workshops waar de kinderen aan gaan meedoen. Er worden spacehuizen gebouwd, drijfhuizen ontworpen, plattegronden gemaakt. Er zijn workshops glas in lood, er komt een speurtocht door de buurt. En in een kijkwijzer leren de kinderen te kijken naar onderdelen van architectuur en bouwen in de buurt. Maar hoe beleef je nu eigenlijk een gebouw of een ruimte? Dat geven de kinderen vorm in muziek en theaterworkshops.

Vergeet niet je wens voor de school in te sturen! Wil jij voortaan door een gouden poort de school binnenkomen? Of liggend les krijgen, dus alle tafels en stoelen de deur uit? Vertel het ons! Vul het JOUW WENS formulier in stop dat in de speciale BSTshowbus bij de hoofdingang.

Succes met de WIE BOUWT DE HOOGSTE TOREN wedstrijd morgen!


VRAAG VAN DE DAG
Wat vind je van het gebouw?

''Beetje oud. Als ik thuis uit mijn raam naar buiten kijk kan ik de toren van de school zien." (Jesse, 11 jaar)
"Leeg van de buitenkant, de kleuren komen er niet goed uit." (Amber, 12 jaar)
"Leuk!" (Sanderijn, 6 jaar)
"Als ik op de Delftlaan langsrijd dan zie ik de school liggen vanuit de auto en dan denk ik: daar zou ik wel op school willen zitten. En dat is nog zo ook!" (Bo, 11 jaar)
"Apart, de buitenkant ziet er scholig uit." (Sanne, 12 jaar)
"Saai! Behalve de tekeningen op de ramen, die fleuren het nog een beetje op." (Tessel, 9 jaar)