BuurtSchoolThuis Show - het Cultuurproject Architectuur van OBS De Wilgenhoekwoensdag 9 februari 2011

Bij ons in de buurt.

"Hoeveel vierkante ramen zie je aan de zijkant van dit huis". Nou, dat zijn er heel wat, zeg! Even goed tellen. En nóg een keer, voor de zekerheid. Maar wacht eens even! Dit is niet goed, want we staan bij de voorkant van het huis. We moeten de zijkant hebben. En let op: alléén de vierkante ramen. De rechthoekige ramen tellen niet mee!
De kinderen van groep 4 hadden een speurtocht door de buurt. Met vragen over de huizen waar ze langs kwamen. Ze moesten goed kijken naar alles wat ze zagen. En de vragen goed lezen!
Dat ging heel goed. Soms wisten de kinderen het antwoord al, voordat ze de vraag hadden gehoord!
Er waren mooie dingen om te zien. Glas-in-lood ramen met 'stukjes pizza'. Mooie nummerbordjes op de huizen, met even en oneven nummers erop. Wat is dat eigenlijk? Even en oneven? Dat weten de kinderen wel: "Even is boven de honderd, en oneven is onder de honderd!" Mooi, wéér wat geleerd! 
 
Boaz had een thuiswedstrijdWelke dieren zie je in deze tuin?

De kinderen van de groepen blauw, rood en geel gingen naar de speeltuin. Nou ja, niet écht. Samen met Wijnand hebben ze er een liedje over gemaakt:
"Wij gaan vandaag naar de speeltuin. Daar rennen we heel snel naar toe.
We spelen op de schommel, de wip en de kip. Jahoe!!"
Het liedje werd nóg leuker, toen er geluid bij werd maakt. Een 'geluidsliedje' dus. Het werd helemáál echt, toen het ging regenen en onweren. Met de instrumenten van Wijnand kon je de geluiden heel goed nadoen. Je kon de regendruppels bijna voelen!
Gelukkig ging even later de zon weer schijnen en konden de kinderen weer verder spelen.

Het geluidsliedje wordt gemaakt


Na afloop nog even kijken en luisteren naar de instrumenten