BuurtSchoolThuis Show - het Cultuurproject Architectuur van OBS De Wilgenhoekvrijdag 11 februari 2011

De knoffie kook show!

Wat is dát nu weer voor een show? In een show heb je meestal muziek en geluid. Er gebeurt iets in een show. En een show wordt altijd aangekondigd.
Maar wordt er ook gekookt? Ja hoor! In de show van groep 6 wél!
Wijnand Stomp was weer op school. Hij legde alles uit.
De kinderen werden ingedeeld in vier groepen: 1. presentatiegroep, 2.muziekgroep, 3.geluidsgroep en 4.kookgroep.
Het werd een show, waarin een recept werd bedacht en gemaakt, met muziek en geluid! De knoffie kook show!
Een prachtige naam voor deze show die de kinderen zelf hadden verzonnen.
Toen moest de show bedacht worden. Wat voor een gerecht gaan we maken? Welke geluiden hoor je, als je het gerecht aan het klaar maken bent? Wat voor muziek maak je erbij? En hoe ga je de show aankondigen?
Dat zijn vier vragen. En we hebben vier groepen, dus dat komt goed uit! Iedere groep deed een stukje van de show. Maar het moest wél één mooi geheel worden! Eén show! Dus moesten de kinderen goed met elkaar samenwerken. Naar elkaar luisteren en opletten wanneer je aan de beurt bent.
Toen iedere groep zijn eigen stuk had voorbereid, gingen de kinderen samen oefenen. Ze hadden bedacht een pizza te gaan maken. Daar moet natuurlijk van alles in!
In het begin was het oefenen best moeilijk, maar het ging steeds beter. Achteraan op de foto hieronder zie je de kinderen van twee verschillende groepen tegenover elkaar zitten. Deze groepen moesten het nauwst met elkaar samenwerken: de ene zei wat er in de pizza moest (saus, salami, champignon of kaas) en de andere maakte het geluid dat erbij hoorde (champignons snijden, kaas raspen).

Natuurlijk werd niet écht een pizza gemaakt, want we hebben nu eenmaal geen keuken in de gymzaal.
Als er wél een keuken had gestaan, was het ongetwijfeld een heerlijke pizza geworden! Het was een prachtige show, met een mooie aankondiging. Mooie geluiden. En - niet te vergeten - de muziek! De muziekgroep had een heel mooi pizzalied gemaakt. Het pizzalied van de knoffie kook show! Misschien wil je dit lied wel als nieuwe ringtone voor je telefoon!


LAATSTE NIEUWS! De tweede editie van de digitale BST krant is uit! Volg deze link.