BuurtSchoolThuis Show - het Cultuurproject Architectuur van OBS De Wilgenhoekdinsdag 8 februari 2011

De rappende architect

Op dinsdag gingen groep blauw en groep 3 aan het werk met de buurt-plattegrond. Eerst legde Claire nog een paar dingen uit. En dan: aan de slag!

Kijk eens hoe mooi het al is geworden! Zie je De Wilgenhoek, met die L-vorm en de gele, oranje en rode kleuren? Het is het kleurrijkste gebouw van de buurt!

dit is onze buurt

En dan de RAP workshop van groep 7 en 8. Dat was gaaf, zeg! We hadden een echte rapper op school, André Accord. Het thema van de workshop was de vraag van de dag: "Hoe zou je huis er uit zien, als je pas over 1000 geboren was?" Het was een workshop, dus de kinderen gingen zelf een RAP-lied maken. Over hoe hun huis er over 1000 jaar uit zou zien. Maar hoe maak je een RAP-lied?
Dat kun je bijvoorbeeld doen met regels die 8 tellen duren. Kijk en luister maar hoe André dat deed. En tel maar mee bij iedere zin, van 1 tot 8.

Toen wisten de kinderen hoe ze een RAP-lied konden maken. Over hoe hun huis en de buurt er over 1000 jaar uit zouden zien. In groepjes werden mooie liedjes gemaakt. O ja, de zinnen moesten ook op elkaar rijmen. Dat maakte het wél moeilijker. Maar het lukte heel goed!

 

 
 Toen iedereen klaar was, wilden we alle RAP-liedjes natuurlijk horen. Alles bij elkaar werd het één groot RAP-lied.
Frank heeft alle geluid opgenomen. Hij maakt er een CD van.
Wie erg nieuwsgierig is, kan alvast kijken en luisteren naar dit filmpje op youtube.