BuurtSchoolThuis Show - het Cultuurproject Architectuur van OBS De Wilgenhoekwoensdag 2 februari 2011

Mijn eigen space-huis..

... dát zou fantastisch zijn! In het cultuurproject is werkelijk alles mogelijk, want de kinderen gingen aan de slag om hun eigen space-huis te ontwerpen en te bouwen. "Mag ik mijn eigen space-huis maken?", vroeg één van de kinderen. Ja, dat mag zeker, want een architect mag van alles zelf bedenken.
Er waren prachtige spullen aanwezig waarmee de kinderen hun huis konden bouwen: karton, aluminiumfolie, eierdozen, schuimrubber...
Maar wat moet je doen, wanneer de benzine van je space-huis op is? Kan je dan nog wel vliegen? Gelukkig weten kinderen overal een antwoord op: "Dan ga je gewoon verder op zonne-energie!".
Op de foto zie je hoe druk iedereen bezig was. Sommige kinderen waren al best ver met hun huis. Maar dat laten we nog niet zien. Dat bewaren we voor de tentoonstelling op donderdagavond 17 februari!

De oudere kinderen hebben met plattegronden gewerkt. Op de plattegrond van onze buurt kon je bijvoorbeeld aangeven waar je woont en waar sommige winkels zijn. Het is best belangrijk dat je een plattegrond goed kunt lezen. Anders verdwaal je misschien!

En er waren RITME workshops. De kinderen deden kikkers na die naar school gingen. Iedereen weet vast wel hoe een kikker klinkt. Kijk en luister maar naar dit filmpje:


De kinderen deden kikkers na wanneer ze blij zijn, of verdrietig, of wanneer ze net een goeie mop hadden gehoord. Sommigen konden het nog beter dan de kikkers zelf!
Als je als kikker naar school loopt, hoor je allerlei geluiden: je voetstappen, vooral als je door de plassen stampt. De auto's natuurlijk. En... als het slecht weer is hoor je de regen, en het onweer.
In de workshop waren allerlei mooie instrumenten waarmee de kinderen zelf deze geluiden konden nadoen.
En wist je dat kikkers heel goed Chinese liedjes kunnen zingen? Moet je horen (en kijken) ...